تغییرات در شخصیت فرزندتان می تواند شما را به این فکر وادار کند که " آیا فرزند من به درمان نیاز دارد ؟" گاهی اوقات این تغییرات در نتیجه یک تجربه آسیبزا برجسته میشوند، در حالی که گاهی اوقات میتوانند از حالت آبی ظاهر شوند. صرف نظر از دلیل، توجه به این تغییرات مهم است، زیرا می توانند به شما کمک کنند تا تعیین کنید که آیا و چه زمانی باید برای فرزندتان مشاوره بگیرید . برای آشنایی با شش نشانه که ممکن است نشان دهد فرزند شما می تواند از مشاوره بهره مند شود، ادامه مطلب را بخوانید.
شماره 1 رفتارهای سرکش
یکی از رایجترین نشانههایی که نشان میدهد کودک شما ممکن است به مشاوره نیاز داشته باشد این است که او در داخل و خارج از خانه مشکلات رفتاری دارد. ممکن است متوجه شوید که فرزندتان تمایل بیشتری به مشاجره، شکایت و حالت تدافعی دارد، حتی در مورد کوچکترین درخواست یا مکالمه. به این پاسخ ها توجه کنید، به خصوص اگر بیشتر از حد معمول رخ می دهند. اغلب اوقات، این کودک شماست که بدون اینکه خودش بداند از او کمک می خواهد.
وقتی نوبت به مدرسه و سایر فعالیتهای خارج از خانه میرسد، با معلمان و سایر والدینی که به طور روزانه با فرزندتان تعامل دارند، در ارتباط باشید. در نظر بگیرید که به آنها اطلاع دهید که نگران هستید و اگر رفتارهای غیرطبیعی نافرمانی در فرزندتان مشاهده کردند به شما اطلاع دهند.
2 تغییر ناگهانی در علایق و عادات معمول
مشابه تغییر رفتار، تغییرات در علایق و عادات روزمره کودک شما می تواند نشان دهنده این باشد که فرزند شما ممکن است به مشاوره نیز نیاز داشته باشد. معمولاً، تغییرات قابل توجه در غذا خوردن، خوابیدن و علایق شخصی به آسانی قابل تشخیص هستند و معمولاً بیشتر نشان دهنده آن هستند. اگر این تغییرات بیش از دو هفته طول کشید، برنامه ریزی برای معاینه با پزشک کودک خود را در نظر بگیرید. در واقع، آنها ممکن است بتوانند شما را در مسیر درست راهنمایی کنند، اگر معتقد باشند عوامل استرس زا عاطفی هستند.
#3 نگرانی و غم بیش از حد
شاید مستقیمترین و واضحترین این فهرست، نگرانی و غم و اندوه بیش از حد، نشانههای قطعی این باشد که فرزندتان ممکن است به کمکی فراتر از دسترس شما نیاز داشته باشد. در حالی که نگرانی و غم و اندوه می تواند طبیعی باشد، به خصوص در طول گذارها و تغییرات زندگی، زمانی که این احساسات بیش از حد می شود و شروع به تسخیر فرزند شما و افکار او می کند، در آن زمان است که باید به دقت نگاه کنید.
رگرسیون شماره 4
زمانی که یک خواهر یا برادر جدید متولد می شود، زمانی که طلاق اتفاق می افتد یا هر تغییر عمده دیگری در زندگی در خانه رخ می دهد، پسرفت ها رایج است. با این حال، زمانی که پسرفت ها بدون دلیل ظاهراً اتفاق می افتد، نگاه دقیق تری را در نظر بگیرید. در اینجا چند مورد از رایج ترین رگرسیون هایی وجود دارد که نشان می دهد کودک شما ممکن است به مشاوره نیاز داشته باشد:
- شب ادراری (زمانی که در شب تمرین کرده باشید)
- کج خلقی های مکرر
- اضطراب جدایی و چسبندگی
- اضطراب و ترس بیش از حد
- رگرسیون زبان (با استفاده از "حرف بچه")
شماره 5 انزوای اجتماعی
اگر متوجه شدید که فرزندتان از نظر اجتماعی کنارهگیری میکند، این نیز نشانهای است برای نگاه دقیقتر به آنچه از نظر عاطفی در حال وقوع است. اغلب اوقات، زمانی که کودکان غمگین یا مضطرب هستند، از موقعیت های اجتماعی کناره گیری می کنند و به درون خود روی می آورند. هنگامی که این اتفاق به طور منظم شروع می شود و شروع به از بین بردن روابط بین فردی آنها می کند، آن وقت است که زمان آن فرا می رسد که ممکن است بیش از یک روز غم انگیز باشد. این امر به ویژه در صورتی صادق است که خجالتی بودن و تمایلات درون گرا از ویژگی های شخصیتی رایج فرزند شما نباشد.
مطمئن نیستید که انزوای اجتماعی در دوران کودکی چگونه ممکن است به نظر برسد؟ در اینجا چند راه وجود دارد که کودکان هنگام ناراحتی از نظر اجتماعی منزوی می شوند:
- صرف ناهار به تنهایی
- اجتناب از بازی و سایر فعالیت های اجتماعی
- عدم تمایل به ترک خانه به هر دلیلی
شماره 6 صحبت در مورد آسیب به خود
در آخر، و از همه مهمتر، اگر کودک شما هر گونه احساس یا ایده ای در مورد آسیب رساندن به خود را بیان می کند، مهم است که فورا برای او کمک بخواهید. گاهی اوقات این می تواند خود را به صورت نامحسوس با نشانه هایی از ناامیدی و احساس تنهایی نشان دهد. با این حال، در موارد دیگر بسیار مستقیم تر است و می توان از طریق وجود افکار خودکشی و برش آن را تصدیق کرد.
در حالی که افکار خودکشی و بریدن ممکن است برای کودکان کوچکتر بیش از حد به نظر برسد، مهم است که توجه داشته باشیم که احساس خودآزاری می تواند به روش های مختلفی بیان شود. ضربه زدن به خود، کوبیدن سر به چیزی و فروکردن ناخن در پوست همگی از نشانه های آسیب به خود در کودکان خردسال است. اگر متوجه رفتارهای خودآزاری شدید، به آنها توجه کنید و فوراً از کودک خود کمک بگیرید.