مقابله با فراز و نشیب های اختلال دوقطبی می تواند دشوار باشد - و نه فقط برای فرد مبتلا. خلق و خو و رفتارهای یک فرد مبتلا به اختلال دوقطبی بر همه اطرافیان - به خصوص اعضای خانواده و دوستان نزدیک - تأثیر می گذارد. این می تواند بر روابط شما فشار وارد کند و تمام جنبه های زندگی خانوادگی را مختل کند.
در طول یک دوره شیدایی، ممکن است مجبور شوید با کارهای بی پروا، خواسته های ظالمانه، طغیان های انفجاری و تصمیمات غیرمسئولانه کنار بیایید. و هنگامی که گردباد شیدایی سپری شد، اغلب به عهده شماست که با عواقب آن کنار بیایید. در طول دورههای افسردگی، ممکن است مجبور شوید برای یکی از عزیزانتان که انرژی لازم برای انجام مسئولیتهای خانه یا محل کار را ندارد، سستی را انتخاب کنید.
خبر خوب این است که اکثر افراد مبتلا به اختلال دوقطبی می توانند با درمان، دارو و حمایت مناسب، خلق و خوی خود را تثبیت کنند. صبر، عشق و درک شما می تواند نقش مهمی در درمان و بهبودی عزیزتان داشته باشد. اغلب، تنها داشتن کسی که با او صحبت کنید، میتواند در دیدگاه و انگیزه آنها تفاوت ایجاد کند.
اما مراقبت از یک فرد مبتلا به اختلال دوقطبی نیز در صورت غفلت از نیازهای خود می تواند آسیب زا باشد، بنابراین مهم است که تعادلی بین حمایت از محبوب خود و مراقبت از خود پیدا کنید.
راه های دیگر برای کمک به فرد مبتلا به اختلال دوقطبی
شما همچنین می توانید از عزیزان خود حمایت کنید:
آشنایی با اختلال دوقطبی همه چیز را در مورد علائم و گزینه های درمانی بیاموزید. هرچه بیشتر در مورد اختلال دوقطبی بدانید ، برای کمک به معشوق خود و در نظر گرفتن همه چیز مجهزتر خواهید بود.
تشویق فرد به دریافت کمک. هر چه زودتر اختلال دوقطبی درمان شود، پیش آگهی بهتر است، بنابراین از عزیزتان بخواهید فوراً به دنبال کمک حرفه ای باشد. منتظر نمانید تا ببینید آیا آنها بدون درمان بهتر می شوند یا خیر.
فهمیده بودن به دوستان یا اعضای خانواده خود اطلاع دهید که در صورت نیاز به یک گوش دلسوز، تشویق یا کمک برای درمان، شما آنجا هستید. افراد مبتلا به اختلال دوقطبی اغلب تمایلی به درخواست کمک ندارند، زیرا نمیخواهند خود را سربار دیگران بدانند، بنابراین به فرد یادآوری کنید که برایتان مهم است و هر کاری که میتوانید برای کمک انجام خواهید داد.
نشان دادن صبر. بهبودی نیاز به زمان دارد، حتی زمانی که فرد متعهد به درمان است. انتظار بهبودی سریع یا درمان دائمی نداشته باشید. با سرعت بهبودی صبور باشید و برای شکست ها و چالش ها آماده شوید. مدیریت اختلال دوقطبی یک فرآیند مادام العمر است.