خارش ولوواژینال یا ترشحات واژن

در این وبلاگ در حیطه مشکلات و بیماریهای بدن انسان صحبت می شود

خارش ولوواژینال یا ترشحات واژن

۱۹ بازديد

 

خارش ولوواژینال (خارش) و/یا ترشحات واژن ناشی از التهاب عفونی یا غیر عفونی پوست یا مخاط است. علائم همچنین ممکن است شامل تحریک، سوزش و دیسپارونی باشد. علائم ولوواژینال یکی از شایع ترین دلایلی است که بیماران به دنبال مراقبت های زنان هستند.

علت، تشخیص و درمان خارش یا ترشح ولوواژینال بر اساس مرحله یا وضعیت باروری متفاوت است: پیش از قاعدگی، سن باروری، بارداری یا یائسگی. علائم ولوواژینال در زنان غیرباردار در سنین باروری و یائسه در اینجا مورد بحث قرار گرفته است.

پاتوفیزیولوژی خارش ولوواژینال یا ترشحات واژن

ترشحات فیزیولوژیک واژینال روزانه در بسیاری از زنان در سنین باروری رخ می دهد و در صورت بالا بودن سطح استروژن ممکن است حجم آن افزایش یابد. سطح استروژن در شرایط زیر بالا است:

  • چند روز قبل از تخمک گذاری

  • در طی چند ماه قبل از قاعدگی و در دوران بارداری (زمانی که تولید استروژن افزایش می یابد)

  • با استفاده از داروهایی که حاوی استروژن هستند یا تولید استروژن را افزایش می دهند (به عنوان مثال، برخی از داروهای باروری)

با این حال، درد مداوم یا مکرر، سوزش، سوزش و خارش طبیعی نیست و نیاز به ارزیابی بیشتر دارد.

به طور معمول، در زنان در سنین باروری،گونه اصلی تشکیل دهنده فلور طبیعی واژن است. سطوح بالای گلیکوژن در سلول های اپیتلیال واژن، ثانویه به اثرات استروژن ، باعث افزایشرشد کلونیزاسیون توسط این باکتری ها pH را در محدوده طبیعی واژن (3.5 تا 4.5) نگه می دارد و در نتیجه از رشد بیش از حد باکتری های بیماری زا جلوگیری می کند. فلور طبیعی واژن نیز شامل گاردنرلا واژینالیس ، اشریشیا کلی ، استرپتوکوک گروه B، مایکوپلاسما تناسلی و کاندیدا آلبیکنس است . در بیماران قبل از بلوغ و یائسه، کمبود استروژن رشد طبیعی باکتری های واژن را مهار می کند و منجر به کاهش سطح گلیکوژن می شود. سطوح پایین گلیکوژن منجر به نازک شدن اپیتلیوم واژن و pH واژن > 4.5 می شود و منجر به تعداد کمگونه ها به دلیل محیط متفاوت واژن، واژینوز باکتریایی و کاندیدیازیس در بیماران پیش از بلوغ و یائسه کمتر شایع است.

عواملی که مستعد رشد بیش از حد پاتوژن های باکتریایی واژن هستند عبارتند از

  • استفاده از آنتی بیوتیک ها (که ممکن است لاکتوباسیل ها را کاهش دهد)

  • PH قلیایی واژن به دلیل خون یا مایع منی قاعدگی

  • دوش واژینال

  • بارداری

  • دیابت

  • جسم خارجی داخل واژن (مثلاً یک تامپون فراموش شده یا پساری واژن)

خارش ولو همچنین ممکن است به دلیل درماتیت ولو ناشی از محرک یا حساسیت زیاد باشد. بیماران ممکن است خراشیده و باعث بریدگی فرج شوند، یا اگر خارش مزمن باشد، ممکن است به یک بیماری مزمن پوستی فرج مبتلا شوند که لیکن سیمپلکس مزمن نامیده می شود . تصور می شود که سایر درماتوزهای فرج (به عنوان مثال، لیکن پلان و لیکن اسکلروزوس ) ناشی از فرآیندهای با واسطه ایمنی هستند.

علت خارش ولوواژینال یا ترشحات واژن

شایع ترین علل خارش و ترشحات واژن بر اساس وضعیت هورمونی متفاوت است.برای ارتباط با دکتر خوب برای درمان عفونت زنان در تهران اینجا کلیک کنید.

واژینیت همچنین یکی از علل شایع خارش واژن و ترشحات در زنان در سنین باروری است. رایج ترین انواع آن هستند

  • واژینوز باکتریایی

  • ولوواژینیت کاندیدیایی

  • واژینیت تریکومونال (معمولاً مقاربتی)

گاهی اوقات عفونت دیگری (مانند سوزاک ، کلامیدیا) باعث ترشح می شود. این عفونت ها همچنین ممکن است باعث بیماری التهابی لگن شوند .

واژینیت همچنین ممکن است در اثر اجسام خارجی (به عنوان مثال، یک تامپون فراموش شده) ایجاد شود.

تبخال تناسلی گاهی باعث خارش، گزگز یا سوزش واژن می شود. اولین شیوع معمولاً با زخم های دردناک فرج و لنفادنوپاتی کشاله ران ظاهر می شود.

زنان یائسه

در زنان یائسه ، سندرم تناسلی ادراری یائسگی (که قبلا به عنوان واژینیت آتروفیک شناخته می‌شد) یکی از علل شایع ترشحات واژن است.

زنانی که بی اختیاری یا بسته به تخت هستند ممکن است دچار ولویت شیمیایی شوند.

زنان در تمام سنین

ولوویت غیر عفونی تا یک سوم موارد ولوواژینیت را تشکیل می دهد. ممکن است در اثر حساسیت یا واکنش‌های تحریک‌کننده به عوامل مختلف، از جمله اسپری‌ها یا عطرهای بهداشتی، پدهای قاعدگی، صابون‌های لباسشویی، سفیدکننده‌ها، نرم‌کننده‌های لباس، و گاهی اسپرم‌کش‌ها، کرم‌ها یا روان‌کننده‌های واژینال، کاندوم‌های لاتکس، حلقه‌های ضدبارداری واژینال، و دیاپراگ‌ها ایجاد شود.

خارش ولوواژینال و ترشحات واژن نیز ممکن است ناشی از اختلالات پوستی باشد (مانند پسوریازیس ، لیکن اسکلروزوس ، لیکن پلان ، لیکن سیمپلکس مزمن ).

به ندرت، فیستول بین روده و دستگاه تناسلی می تواند ایجاد شود و مستعد عفونت واژن یا فرج شود. فیستول ها معمولاً منشأ مامایی دارند (به دلیل تروما هنگام تولد واژینال یا عارضه عفونت اپیزیوتومی)، اما گاهی اوقات ناشی از بیماری التهابی روده ، تومورهای لگنی یا جراحی لگن (مانند هیسترکتومی، جراحی مقعد) هستند.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.