تنبلی تخمدان یا سندرم تخمدان پلی کیستیک چیست؟

در این وبلاگ در حیطه مشکلات و بیماریهای بدن انسان صحبت می شود

تنبلی تخمدان یا سندرم تخمدان پلی کیستیک چیست؟

۲۲ بازديد

 

یکی از مشکلاتی که امروزه بسیاری از زنان در سنین باروری با آن مواجه هستند تنبلی تخمدان (سندرم تخمدان پلی کیستیک ) است. اگر این مشکل را دارید، احتمالاً سؤالاتی دارید. علائم تنبلی تخمدان چیست؟ علل سندرم تخمدان پلی کیستیک چیست؟ چگونه می توان آن را تشخیص داد و درمان کرد؟ آیا تنبلی تخمدان بر بارداری تاثیر می گذارد؟ در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا اطلاعات کاملی در مورد این عارضه در اختیار شما قرار دهیم.

اگر سندرم تخمدان پلی کیستیک دارید و می خواهید برای درمان آن به متخصص زنان مراجعه کنید، می توانید این کار را از طریق GCORP LLC انجام دهید . در GCORP LLC علاوه بر سیستم نوبت دهی حضوری، مشاوره آنلاین و تلفنی نیز در دسترس است.

تنبلی تخمدان یا سندرم تخمدان پلی کیستیک چیست؟

تنبلی تخمدان اصطلاحی است که به سندرم تخمدان پلی کیستیک (سندرم تخمدان پلی کیستیک) یا PCOS اطلاق می شود. سندرم تخمدان پلی کیستیک یک اختلال هورمونی شایع برای زنان در سنین باروری است. زنان مبتلا به تخمدان پلی کیستیک ممکن است قاعدگی های نامنظم، طولانی یا بیش از حد هورمون های مردانه (آندروژن) داشته باشند. در این شرایط، تخمدان ها ممکن است تعدادی تجمع مایع ایجاد کنند و نمی توانند به طور منظم تخمک گذاری کنند.

علت دقیق سندرم تخمدان پلی کیستیک ناشناخته است. تشخیص و درمان به موقع، همراه با کاهش وزن، می تواند احتمال عوارض طولانی مدت مانند دیابت نوع 2 و بیماری قلبی را کاهش دهد.

یک مطالعه نشان داده است که تا 70 درصد از زنانی که از تنبلی تخمدان رنج می برند از بیماری خود اطلاعی ندارند. سندرم تخمدان پلی کیستیک بیماری جدیدی نیست و پزشک ایتالیایی، آنتونیو والینسری، علائم آن را در سال 1721 شرح داد.

تنبلی تخمدان در زبان انگلیسی سندرم تخمدان پلی کیستیک نامیده می شود.

 

خدمات زیبایی بانوان

از کلینیک های معتبر با هزینه مناسب

با بهترین کیفیت از پزشکان برتر

 

علائم تنبلی تخمدان چیست؟

علائم و نشانه های تنبلی تخمدان معمولا در حدود اولین سیکل قاعدگی در دوران بلوغ ظاهر می شود. در برخی موارد، تنبلی تخمدان دیرتر ایجاد می شود. به عنوان مثال، در پاسخ به افزایش وزن قابل توجه.

علائم و نشانه های سندرم تخمدان پلی کیستیک یا تنبلی تخمدان متنوع است. تشخیص سندرم تخمدان پلی کیستیک معمولاً زمانی انجام می شود که دو مورد از 3 علامت زیر وجود داشته باشد:

  • قاعدگی نامنظم: کاهش تعداد پریودها، نامنظمی یا طولانی شدن دوره قاعدگی از مهمترین علائم تنبلی تخمدان است. به عنوان مثال، ممکن است یک بیمار کمتر از 9 سیکل قاعدگی در سال داشته باشد، فاصله بین سیکل های قاعدگی بیش از 35 روز باشد و ممکن است دوره های غیرعادی سنگین داشته باشد.
  • آندروژن اضافی: افزایش سطح هورمون جنسی مردانه می تواند باعث علائم خارجی از جمله افزایش موهای صورت و بدن، یعنی موهای زائد و در برخی موارد آکنه شدید و طاسی مردانه شود.
  • تخمدان پلی کیستیک: تخمدان ها می توانند به دلیل کیست هایی که اطراف تخمک ها را احاطه کرده اند بزرگ شوند. این کیست ها در واقع فولیکول های تخمدانی هستند که هر کدام حاوی یک تخمک نابالغ هستند. این تخمک ها هرگز به اندازه کافی بالغ نمی شوند که باعث قاعدگی شوند. به همین دلیل، تخمدان ها ممکن است به درستی عمل نکنند.

معمولا علائم و نشانه های سندرم پلی کیستیک در افراد چاق شدیدتر است.

اندازه تخمدان تنبل چقدر است؟

یکی از نشانه های تنبلی تخمدان نمی تواند به طور دقیق اندازه تخمدان باشد. معمولاً تخمدانی که تنبل است یا از pcos رنج می برد پر از تخمک هایی است که قادر به ترکیدن بافت تخمدان و پریدن آنها نبوده اند. بنابراین ممکن است کمی بزرگتر از تخمدان معمولی باشند و شکل کیسه ای پر از دانه ارزن داشته باشند.

تنبلی تخمدان و پریود نشدن (آیا تنبلی تخمدان باعث کاهش خون قاعدگی می شود)

یکی از علائم تنبلی تخمدان که ممکن است در افراد مبتلا به تنبلی دیده شود این است

دوره های توقف

یا آمنوره گاهی اوقات تنبلی تخمدان ممکن است باعث کاهش حجم خونریزی شود. کاهش خونریزی در افراد مبتلا به نارسایی تخمدان بسیار شایع است.

 

چه زمانی برای تنبلی تخمدان پلی کیستیک باید به متخصص زنان مراجعه کرد؟

برای تشخیص و درمان تنبلی تخمدان بهتر است به متخصص زنان مراجعه کنید.

در صورت داشتن شرایط زیر حتما به پزشک مراجعه کنید.

  • اگر قاعدگی شما به طور قابل توجهی به تاخیر افتاده و باردار نیستید.
  • علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک مانند رشد بیش از حد مو در صورت و بدن و

    ریزش مو در چانه

    .
  • بیش از 12 ماه است که بدون هیچ نتیجه ای برای باردار شدن تلاش کرده اید.
  • علائم دیابت مانند تشنگی شدید و گرسنگی، تاری دید یا کاهش وزن غیرمنتظره را دارید.

پزشک ممکن است از آزمایش‌های دیابت و سایر آزمایش‌ها برای تشخیص استفاده کند.

پریود نامنظم؟ آیا موهای صورت شما رشد می کند؟

برای بررسی علائم با یک متخصص مشورت کنید.

 

علل تنبلی تخمدان یا سندرم تخمدان پلی کیستیک چیست؟

علت تنبلی تخمدان مشخص نیست. عواملی که ممکن است در ایجاد آن مؤثر باشد به شرح زیر است:

    • انسولین اضافی: انسولین هورمونی است که در لوزالمعده تولید می شود و به سلول ها اجازه می دهد از قند، منبع اصلی انرژی بدن استفاده کنند. اگر سلول ها نسبت به عملکرد انسولین مقاوم شوند، قند خون افزایش می یابد و بدن ممکن است انسولین بیشتری تولید کند. انسولین بیشتر ممکن است تولید آندروژن (هورمون مردانه) را افزایش دهد که به نوبه خود باروری را مختل می کند. حدود 70 درصد از زنانی که از تنبلی تخمدان رنج می برند، نسبت به انسولین نیز مقاومت نشان داده اند. پس به دنبال

      علائم قند خون بالا

      !
    • التهاب با درجه پایین: این اصطلاح برای توصیف تولید مواد مختلف توسط گلبول های سفید برای مبارزه با عفونت استفاده می شود. تحقیقات نشان داده است که زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک، نوعی التهاب با درجه پایین هستند که تخمدان های پلی کیستیک را برای تولید آندروژن تحریک می کند. آندروژن به نوبه خود باعث مشکلات قلبی عروقی می شود.
    • نارسایی زودرس تخمدان

      که باعث از کار افتادن تخمدان ها قبل از 40 سالگی می شود.

وراثت: تحقیقات نشان می دهد که ژن های خاصی ممکن است با سندرم تخمدان پلی کیستیک مرتبط باشند. بنابراین اگر در خانواده افرادی مانند مادر یا خواهر فرد مبتلا به این بیماری وجود داشته باشد، احتمال ابتلای آن فرد بیشتر می شود و علائم تنبلی تخمدان دیده می شود.

  • آندروژن بیش از حد: تخمدان ها با افزایش غیر طبیعی تولید آندروژن باعث ایجاد هیپرپیگمانتاسیون و آکنه می شوند.

عوامل خطر برای سندرم تخمدان پلی کیستیک یا سندرم تنبلی تخمدان

مهمترین عامل خطر در این بیماری ژنتیک است. افرادی که مادر یا خواهرشان تنبلی تخمدان دارند بیشتر از افرادی که این مشکل را در بستگان خود ندارند در معرض خطر ابتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک هستند.

یکی دیگر از مواردی که می تواند این بیماری را تحت تاثیر قرار دهد، قند خون است. انسولین توسط پانکراس ترشح می شود و سطح قند را تنظیم می کند. در افرادی که مقاومت به انسولین دارند، پانکراس انسولین بیشتری ترشح می کند تا گلوکز را تنظیم کند. انسولین اضافی بر تولید آندروژن تأثیر می گذارد و باعث ایجاد مشکلاتی در توانایی تخمک گذاری می شود.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.