سیاتیک، شکل رایج کمردرد است که حدود 40 درصد از افراد را در برخی مواقع تحت تاثیر قرار می دهد، هم برای تسکین و هم برای پیشگیری نیاز به توجه دارد. کشف محرک های آن بسیار مهم است. در اینجا راهنمای مختصری برای درک و مدیریت موثر درد عصب سیاتیک است.
نکات کلیدی:
- سیاتیک حدود 40 درصد از افراد را در طول زندگی خود تحت تاثیر قرار می دهد و اغلب باعث حملات مکرر درد می شود.
- درک محرک های درد عصب سیاتیک برای پیشگیری و مدیریت بسیار مهم است.
- استرس، وزن، راه رفتن و نشستن نادرست، لباس های تنگ و سبک زندگی کم تحرک می تواند علائم را تشدید کند.
- تشخیص مناسب و برنامه های درمانی مناسب، از جمله مراقبت های کایروپراکتیک و فیزیوتراپی، می تواند درد عصب سیاتیک را کاهش دهد.
برای ارتباط با بهترین جراح ستون فقرات در تهران اینجا کلیک کنید
چه چیزی باعث درد عصب سیاتیک می شود؟
درد عصب سیاتیک می تواند توسط عواملی مانند استرس، وزن، راه رفتن یا وضعیت نشستن نادرست، لباس های تنگ، سبک زندگی بی تحرک و تغییرات مرتبط با بارداری ایجاد شود.
سیاتیک یکی از رایج ترین انواع کمردرد است. اگر علائم را تجربه می کنید، یافتن راهی برای بازگرداندن راحتی و حرکت در اولویت قرار دارد. با این وجود، پیشگیری همیشه بهترین نوع محافظت است، به همین دلیل است که درک عواملی که باعث درد عصب سیاتیک میشوند نیز باید در دستور کار قرار گیرد. مطالعات نشان می دهد که سیاتیک حدود 40 درصد از افراد را در مرحله ای از زندگی خود تحت تاثیر قرار می دهد و بسیاری از آنها دوره های مکرر را تجربه می کنند. با توصیه های زیر می توانید کنترل سلامت کمر خود را دوباره به دست آورید و به جلوگیری از درد پا کمک کنید.
چگونه بفهمیم که سیاتیک دارید
هنگامی که دردهای ناشی از کمر را تجربه می کنید، تشخیص دقیق اولین قدم ضروری برای یافتن درمان یا برنامه مدیریت درد مناسب است. علائم درد زانو سیاتیک ناشی از فشرده شدن عصب سیاتیک است که متعاقباً بار اضافی بر روی عضلات، تاندونها، دیسکها و اعصاب وارد میکند.
برخی از مسائل کلیدی که آن را از سایر شرایط جدا می کند عبارتند از:
- علائم را می توان در پایین، ساق پا و پا احساس کرد.
- علائم شامل سوزن سوزن شدن، بی حسی، درد تیراندازی و دردهای مبهم است.
- این مشکلات بعد از حدود شش هفته فروکش می کند، اما باز می گردد.
خبر خوب این است که چندین درمان بالقوه برای سیاتیک وجود دارد، از درمان های فیزیکی گرفته تا داروها. با این حال، درک فعالیت هایی که باعث تشدید درد عصب سیاتیک می شود، ممکن است کلید کاهش علائم و جلوگیری از بازگشت آنها باشد.
چه چیزی باعث درد عصب سیاتیک می شود؟
فشردگی عصب سیاتیک که در نتیجه باعث علائم سیاتیک می شود ، زمانی ایجاد می شود که چیزی عصب را ساییده و تحریک کند. این معمولاً به دلیل لیز خوردن یا فتق دیسک ایجاد می شود ، اما می تواند به مسائل دیگری مانند:
- باریک شدن ستون فقرات در نقطه عبور اعصاب (تنگی ستون فقرات)
- لغزش استخوان ستون فقرات از موقعیت خود (اسپوندیلولیستزیس)،
- صدمات ورزشی، حوادث کار و سایر حوادثی که به کمر آسیب می رساند.
قدردانی از علل زمینه ای سیاتیک اطلاعات حیاتی است. به همان اندازه مهم است که بدانید چه چیزی باعث درد عصب سیاتیک می شود تا بتوانید اقدامات لازم را برای جلوگیری از آسیب بیشتر انجام دهید. مسائل کلیدی در زیر ذکر شده است:
- استرس: احتمالاً می دانید که استرس یک محرک رایج برای بسیاری از شکایات سلامتی است و سیاتیک نیز تفاوتی ندارد. استرس عاطفی باعث میشود که مغز اکسیژن کافی به اعصاب را تامین نکند، که در نتیجه منجر به بیحسی، ضعف یا سوزن سوزن شدن میشود. پاها، پاها و انگشتان پا محتمل ترین مناطقی هستند که این حس را احساس می کنند. بنابراین، باید بر تلاش برای کاهش استرس از زندگی روزمره خود تأکید بیشتری داشته باشید. شما استرس را به طور کامل از زندگی خود حذف نمی کنید، اما کاهش قابل توجه علائم را کاهش می دهد. هم از نظر فرکانس و هم از نظر قدرت.
- وزن: فشردگی عصب سیاتیک می تواند ناشی از فشار بیش از حد به پشت باشد. اگر اضافه وزن دارید، هر پوند اضافه وزن 4 پوند به کمر فشار می آورد. بنابراین، به طور طبیعی، کنترل وزن می تواند یک راه مفید برای کاهش خطر سیاتیک باشد. ورزشهای سبک که عضلات را تقویت میکنند و به انعطافپذیری کمک میکنند نیز میتوانند معجزه کنند. همچنین باید توجه داشت که خطر سیاتیک با افزایش سن بیشتر می شود. بسیار نادر است که افراد زیر 20 سال آن را تجربه کنند مگر اینکه در اثر آسیب دیدگی داشته باشند. اگر کمی بزرگتر هستید، فواید پیشگیرانه از دست دادن وزن اضافی باورنکردنی است.
- راه رفتن نادرست: پیاده روی می تواند راهی موثر برای کاهش علائم سیاتیک باشد. با این حال، هر کسی که به دنبال فعالیت هایی است که باعث تشدید درد عصب سیاتیک می شود، ممکن است از این که یک قدم ضعیف واقعاً علائم شما را بدتر می کند شگفت زده شود. اگر با کمر خمیده یا انحنای بیش از حد کمر راه می روید، اصلاح این موضوع باید به یک هدف فوری تبدیل شود. آهستهتر راه رفتن، تنفس عمیق و پوشیدن کفش مناسب همگی از مراحل حیاتی هستند. اجتناب از کفش های پاشنه بلند بسیار مهم است، زیرا آنها به طور فعال وزن شما را به خم شدن به جلو تشویق می کنند و باعث عدم تعادل از لگن می شوند و باعث افزایش فشار عصب سیاتیک می شوند.
- نشستن نادرست: علاوه بر راه رفتن به روش نامتعادل، نشستن نادرست نیز می تواند اثرات مضری داشته باشد که باعث درد عصب سیاتیک می شود. معمولاً به عنوان "جیب پشت" نامیده می شود، نشستن پشت میز در حالی که روی کیف پول یا اشیاء دیگر نشسته اید، به عضله پیریفورمیس فشار وارد می کند. این می تواند باعث درد عصب سیاتیک شود زیرا عصب از زیر آن عبور می کند. این احتمالاً نادیده گرفتهترین محرک سیاتیک است زیرا میلیونها نفر بدون فکر این کار را انجام میدهند. این یکی از دلایل اصلی است که حدود 40 درصد از مبتلایان در نهایت درد مزمن را تجربه می کنند. این مشکل را با جابجایی وسایل خود برای کاهش علائم درمان کنید.
- لباسهای تنگ: منطقی است که کفشهای نامناسب به دلیل تأثیر بر گام طبیعی شما، مشکلاتی را ایجاد کنند. با این حال، همچنین نشان داده شده است که لباس های تنگ ممکن است به طور بالقوه فشار بیشتری بر پشت و عصب سیاتیک وارد کند. به این ترتیب، انتخاب اقلام گشاد ممکن است با اجتناب از ایجاد علائم، مزایایی را به همراه داشته باشد. همچنین ممکن است شدت علائم را کاهش دهد. تحقیق در مورد این مفهوم تا حدودی محدود است. با این وجود، این پیشنهاد که شلوار جین و لباس زیر گشادتر میتواند تا حدودی ناراحتی را کاهش دهد، چیزی است که هر کسی که درد عصب سیاتیک را تجربه میکند باید با آغوش باز بپذیرد.
- سبک زندگی کم تحرک: سبک زندگی کم تحرک یکی دیگر از علل شایع درد عصب سیاتیک است. زیرا نشستن طولانی مدت باعث آسیب دیسک بین مهره ای می شود. به نوبه خود، فشرده سازی و تحریک عصب سیاتیک بیشتر محتمل می شود. این یکی دیگر از دلایلی است که توصیههای سنتی استراحت در درمان درد ممکن است آنطور که قبلاً تصور میشد کارساز نباشد. در نهایت، زنان باردار باید از اسپاسم کمر ناشی از وضعیتی به نام سندرم پیریفورمیس آگاه باشند. این به دلیل رشد جنین است. هنگامی که با تغییرات در وزن و لگن زن ترکیب می شود، تحریک عصب سیاتیک می تواند رخ دهد.
درمان سیاتیک
اجتناب از سیاتیک همیشه بهترین راه برای موفقیت است. اما اگر علائم سیاتیک را تجربه کردید، پیدا کردن مراقبت های کایروپراکتیک مناسب برای درد عصب سیاتیک ضروری است . جراحی ارتوپدی، مدیریت درد مداخله ای، فیزیاتری، قلب و عروق، فیزیوتراپی، طب سوزنی، طب عملکردی، مراقبت های کایروپراکتیک، پیلاتس، تغذیه و ماساژ درمانی برخی از راه حل های بالقوه هستند.