آرتریت چیست؟

در این وبلاگ در حیطه مشکلات و بیماریهای بدن انسان صحبت می شود

آرتریت چیست؟

۴۹ بازديد

حدود 58.5 میلیون آمریکایی به آرتریت مبتلا هستند.1در حالی که محققان علت دقیق همه انواع آرتریت را نمی دانند، عوامل خاصی می توانند خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهند. گزینه های درمانی زیادی برای کمک به کاهش درد و کند کردن پیشرفت تخریب مفصل وجود دارد. برای ارتباط با بهترین دکتر جراحی آرتروز گردن در تهران اینجا کلیک کنید

 

انواع آرتریت

آرتریت یک اصطلاح کلی است که شرایطی را توصیف می کند که باعث درد، سفتی و تورم در مفاصل بدن شما می شود. مفصل ناحیه ای از بدن است که در آن دو استخوان برای ایجاد حرکت در تماس هستند. بیش از 100 نوع آرتریت وجود دارد که هر کدام علت منحصر به فردی دارند.
 

 

شایع ترین انواع آرتریت عبارتند از:

 
  • استئوآرتریت (OA):  OA شایع ترین شکل آرتریت است. در OA، غضروف بین مفاصل به آرامی شروع به تجزیه می کند. با گذشت زمان، مفاصل باریک تر می شوند و باعث درد، سفتی و تورم می شوند.
     
  • آرتریت روماتوئید (RA) :  RA یک بیماری خود ایمنی و التهابی است که در آن سیستم ایمنی بدن به سلول های سالم حمله می کند و باعث التهاب می شود. اگرچه ممکن است در سایر نواحی بدن نیز اتفاق بیفتد، اما آرتریت روماتوئید معمولاً مفاصل دست، مچ دست و زانو را درگیر می کند.
  • نقرس:  نقرس یک آرتریت التهابی است که زمانی اتفاق می افتد که اسید اوریک بیش از حد در بدن انباشته شود. معمولاً یک مفصل را در یک زمان تحت تأثیر قرار می دهد و اغلب انگشت شست پا را تحت تأثیر قرار می دهد.
     
  • آرتریت نوجوانان:  همچنین به عنوان آرتریت دوران کودکی شناخته می شود، این نوع آرتریت کودکان را تحت تاثیر قرار می دهد. این بیماری می تواند باعث آسیب دائمی به مفاصل شود.
  • اسپوندیلیت آنکیلوزان :  این نوع آرتریت باعث التهاب در امتداد مفاصل و رباط‌های ستون فقرات می‌شود. 7
  • آرتریت پسوریاتیک :  آرتریت پسوریاتیک مفاصل و مناطقی که تاندون و رباط ها به استخوان متصل می شوند را تحت تاثیر قرار می دهد. این بیماری مربوط به پسوریازیس است، یک بیماری التهابی که می تواند باعث ایجاد لکه های برجسته و پوسته پوسته روی پوست شود.
  • آرتریت واکنشی:  این بیماری ناشی از عفونت در جای دیگری از بدن است. علائم معمولاً تا پس از بهبودی از عفونت اولیه ظاهر نمی شوند.
 

علائم آرتریت

علائم رایج آرتریت شامل تورم، درد، سفتی و کاهش توانایی حرکت مفاصل است. این علائم می توانند خفیف شروع شوند و با گذشت زمان دردناک تر شوند. علائم آرتریت نیز می توانند بیایند و از بین بروند.
قسمتی از بدن که در آن آرتریت برای اولین بار ظاهر می شود به نوع آرتریت بستگی دارد.
 

 

علائم آرتروز

OA به صورت درد یا درد در مفاصل لگن، دست ها و زانوها ظاهر می شود. همچنین می تواند باعث تورم و سفتی شود. با پیشرفت شرایط، می تواند منجر به کاهش دامنه حرکتی شود.

 

علائم آرتریت روماتوئید

RA به صورت درد، سفتی، حساسیت و تورم در مفاصل متعدد ظاهر می شود. به طور معمول، RA در دست ها، مچ دست و زانو ظاهر می شود. افراد مبتلا به RA همچنین ممکن است کاهش وزن، تب، خستگی یا ضعف را تجربه کنند.4

 

علائم آرتریت نوجوانان

کودکان مبتلا به آرتریت نوجوانان ممکن است درد مفاصل، تورم، سفتی و خستگی داشته باشند. آنها همچنین ممکن است از دست دادن اشتها و مشکل در راه رفتن، لباس پوشیدن و بازی کردن را تجربه کنند. علائم آرتریت نوجوانان می تواند شعله ور شود، به این معنی که دوره هایی وجود دارد که علائم بدتر می شوند و دوره هایی وجود دارند که بهبود می یابند.6

 

علائم نقرس

علائم نقرس به صورت تورم، قرمزی و گرما در مفاصل آسیب دیده ظاهر می شود. معمولا در شست پا، مچ پا و زانو ایجاد می شود.5

 

علائم نقرس معمولاً به طور ناگهانی شروع می شود و می تواند برای روزها یا هفته ها ادامه یابد. این می تواند هفته ها، ماه ها یا حتی سال ها بدون هیچ علامتی دنبال شود.

 

علائم اسپوندیلیت آنکیلوزان

درد و سفتی در ناحیه کمر و لگن شایع ترین علائم اسپوندیلیت آنکیلوزان است . درد با دوره های عدم تحرک بدتر می شود. حرکت و ورزش می تواند به بهبود علائم کمک کند

 

آرتریت پسوریاتیک

علائم آرتریت پسوریاتیک شامل سفتی، درد و تورم مفاصل آسیب دیده و همچنین تورم انگشتان دست و پا است. کاهش دامنه حرکتی، تغییر ناخن و قرمزی چشم نیز از علائم احتمالی است.

 

افراد مبتلا به آرتریت پسوریاتیک معمولاً ابتدا به پسوریازیس مبتلا می شوند که به صورت لکه های برجسته و پوسته پوسته روی پوست ظاهر می شود. با این حال، ممکن است آرتریت پسوریاتیک بدون ایجاد یا مشاهده علائم پسوریازیس باشد.

 

شدت علائم پسوریازیس روی پوست منعکس کننده شدت آرتریت در مفاصل نیست.

 

علائم آرتریت واکنشی

علائم آرتریت واکنشی شامل درد مفاصل، تورم و سفتی مفاصل آسیب دیده است. معمولاً مفاصل یک طرف بدن را درگیر می کند و در زانوها و مچ پا شایع است. علائم همچنین ممکن است شامل درد کمر و باسن، درد پا و پاشنه ، و درد و تورم در انگشتان دست و پا باشد.

 

علائم آرتریت واکنشی می تواند از خفیف تا شدید متغیر باشد و به طور معمول یک تا شش هفته پس از عفونت شروع می شود.9

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.