سه گزینه اصلی برای درمان تومور پینه آل وجود دارد: جراحی، پرتودرمانی و شیمی درمانی :
عمل جراحی. جراحی اغلب اولین خط درمان تومورهای پینه آل است. پزشکان کرانیکتومی را انجام خواهند داد ، روشی که در آن قسمت کوچکی از جمجمه را برای دسترسی به تومور برمیدارند. جراحی اغلب می تواند با موفقیت یک تومور خوش خیم را ریشه کن کند. اما برای تومورهای بدخیم و پیشرفتهتر پینهآل، حذف کامل آن بدون آسیب رساندن به بافت اطراف بسیار خطرناک است. با این حال، حتی برداشتن جزئی تومور در طول جراحی، اثربخشی سایر درمانها را بهبود میبخشد.
پرتو درمانی. پرتودرمانی (یا رادیوتراپی) میتواند پس از جراحی یا درمان اولیه تومورهای پینهآل باشد. این نوع درمان به ویژه در مورد تومورهای سلول زایا موثر است.
شیمی درمانی پزشکان همچنین ممکن است شیمی درمانی را توصیه کنند که با داروهای شیمیایی قوی به تومور حمله می کند. آنها می توانند شیمی درمانی را بعد از پرتودرمانی یا به جای آن سفارش دهند. این درمان ترجیحی برای کودکان زیر 3 سال است.
پیش آگهی تومورهای پینه آل چیست؟
پیش آگهی تومورهای ناحیه پینه آل به نوع و شدت تومور بستگی دارد. تومور درجه 1 قابل درمان است، اما تومورهای درجه 4 برای درمان چالش بسیار بیشتری هستند.
میزان بقای نسبی پنج ساله برای تومورهای ناحیه پینه آل 69.5٪ است.
میزان بقای پنج ساله پینئوسیتوماهای درجه 1 تا 86 درصد است، اما این میزان در کودکان زیر 4 سال با پینئوبلاستوم درجه 4 به 8.3 درصد کاهش می یابد. اما این عدد در افراد 4 سال یا بیشتر به 66.7 درصد می رسد.
به یاد داشته باشید که همیشه در مورد پیش آگهی و گزینه های درمانی با پزشک خود صحبت کنید.