کولپوسکوپی چیست؟

در این وبلاگ در حیطه مشکلات و بیماریهای بدن انسان صحبت می شود

کولپوسکوپی چیست؟

۲۸۳ بازديد
               

کولپوسکوپی چیست؟

کولپوسکوپی رحم نوعی معاینه بهداشت زنان است. این کار اغلب توسط پزشک  متخصص زنان و زایمان انجام می شود. برای این کار پزشک از ابزاری به نام کولپوسکوپ استفاده می کند. کولپوسکوپی رحم اغلب در صورت داشتن نتیجه پاپ اسمیر غیر طبیعی، انجام می شود. هدف از انجام این آزمایش مشاهده و بررسی دقیق دهانه رحم است. پزشک با انجام این آزمایش می تواند مشکلاتی که با چشم غیر مسلح مشاهده نمی شود را ببیند و تشخیص دهد. به عنوان مثال، از طریق کولپوسکوپی می توان سرطان دهانه رحم در مراحل اولیه را تشخیص داد.


اقدامات لازم قبل از انجام آزمایش کولپوسکوپی

کولپوسکوپی یک معاینه کوتاه و سرپایی می باشد که به طور معمول در مطب پزشک انجام می شود. قبل از انجام آن، باید مثانه و روده خود را خالی کنید. 24 ساعت قبل از قرار ملاقات از داروهای واژینال یا تامپون استفاده نکنید. در صورتی که باردار هستید یا به لاتکس، ید یا داروهای خاصی حساسیت دارید حتما پزشک خود را در جریان بگذارید.

کولپوسکوپی چگونه انجام می شود؟

انجام آزمایش کولپوسکوپی رحم حدود 20 تا 30 دقیقه طول می کشد. برای انجام این آزمایش روی تخت دراز می کشید (به همان وضعیتی که معاینات لگن یا پاپ اسمیر انجام می دهید). پزشک در ابتدا یک اسپکولوم را در واژن وارد می کند.

این ابزار کوچک واژن شما را باز می کند تا در داخل واژن و خارج دهانه رحم شما دیده شود. یک نور روشنی هم جهت مشاهده دقیق تر به ناحیه تابیده می شود و پزشک می تواند با استفاده از دستگاه کولپوسکوپ که مانند میکروسکوپ است داخل واژن را معاینه کند. سپس، پزشک با یک محلول سرکه یا ید که به پنبه آغشته شده را در ناحیه می کشد تا مخاط های اطراف دهانه واژن پاک شوند. این محلول ممکن است کمی باعث سوزش خفیف شود.

سپس، پزشک از طریق کولپوسکوپ به دهانه رحم نگاه می کند. او ممکن است با یک دوربین کوچک عکاسی کند. اگر پزشکتان لکه هایی از بافت غیر طبیعی مشاهده کند، وی بیوپسی را انجام می دهد. این بیوپسی شامل از بین بردن نمونه های کوچک از بافت ناحیه غیر طبیعی در دهانه رحم یا اطراف آن است. پس از آن نمونه ها برای آزمایش به آزمایشگاه فرستاده می شوند.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.