علل ایجاد کننده اختلال اضطرابی
هنوز علت مشخص و واحدی برای ایجاد اختلال اضطرابی مشخص نشده است و علت این اختلال می تواند در هر فرد متفاوت از دیگران باشد. ترکیبی از عوامل زیر به عنوان عوامل خطر ایجاد اختلال اضطرابی شناخته شده اند.
ژنتیک
مسایل ارثی و ژنتیکی به عنوان یکی از عوامل ایجاد کننده اضطراب شناخته شده اند. درگیری فامیلی و خانوادگی در اضطراب محتمل است.
آسیب های مغزی
بسیاری از دانشمندان معتقدند اختلال در مرکز کنترل ترس و دلهره در مغز و تغییرات شیمیایی داخل مغز می تواند عامل ایجاد کننده بیماریهای اضطرابی باشد.
عوامل محیطی
بسیاری از عوامل محیطی از دوران کودکی تا بلوغ و بزرگسالی می تواند زمینه ساز بروز اضطراب در افراد باشد. آسیب ها و سوء استفاده های دوران کودکی، طلاق، از دست دادن والدین و دوستان، جنگ، مشکلات اقتصادی و اجتماعی همگی می توانند موجب بروز اضطراب در افراد شوند. مسایل عاطفی، عشقی، اقتصادی و سیاسی هم می توانند زمینه ساز شروع اضطراب و حملات اضطرابی باشند.
داروها و مواد
الکل، مواد روانگردان، کوکایین و داروهای آرامبخش از جمله مواردی هستند که مصرف و ترک یکباره و بدون مشاوره آنها می تواند موجب بروز حملات استرس و اضطرابی گردد. برخی از داروهایی که امروزه به عنوان داروی گیاهی برای کاهش وزن توصیه می شوند، حاوی مقادیر قابل توجهی از مواد محرک هستند و مصرف آنها می تواند موجب بروز اضطراب گردد. نوشابه های انرژی زا که امروزه بصورت گسترده ای بویژه در بین جوانان مصرف می شود هم می تواند ایجاد تپش قلب و اضطراب نماید.
بیماریهای داخلی
بیماریهایی هستند که ابتلا به آنها می تواند اضطراب ایجاد نماید. کم خونی، بیماریهای تیرویید، اختلالات هورمونی، تومورها، بیماریهای قلبی، ریوی و فشارخون از مواردی هستند که می توانند موجب بروز حملات استرس و اضطراب شوند. به همین دلیل لازم است قبل از تشخیص اضطراب بیماریهای داخلی بررسی شده باشند.