چند سال اخیر برای روابط سخت بوده است. قرنطینههای COVID-19 زوجها را مجبور به نزدیکتر کردن به یکدیگر کرد - به معنای واقعی کلمه. ناگهان مجبور شدی در کنار هم زندگی و کار کنی، اغلب با فضای کمی برای نفس کشیدن هر دو نفر. برخی از زوجهای جدید، از ترس احتمال انزوای طولانیتر از یکدیگر، مسیر آشنایی سنتی را دور زدند و زودتر از زمان معمول با هم نقل مکان کردند.برای مشاوره با روانکاو خوب در تهران با گروه ویان تماس بگیرید
و این فقط بیماری همه گیر است. اینطور نیست که روابط قبل از COVID-19 بدون دردسر بود. حتی بهترین روابط ممکن است به مشکل برسند یا از بین بروند.
پس چه نشانه هایی وجود دارد که رابطه شما دچار مشکل شده است. چگونه می توانید درگیری با شریک زندگی خود را کنترل کنید؟
چگونه COVID-19 بر روابط تأثیر گذاشت
سالها طول میکشد تا از تأثیر کامل این بیماری همهگیر بر روابط آگاه شویم. برخی زیر فشار قرنطینه خم شدند. به نظر می رسید که دیگران شکوفا شده اند.
-
برخی از وکلای طلاق در ایالات متحده به طور حکایتی افزایش تقاضا برای خدمات خود را گزارش کردند.
-
پس از لغو محدودیتهای قرنطینه، چندین شهر در چین شاهد ثبت رکورد طلاق بودند.
-
با این حال اکثر زوج ها در اسپانیا گزارش دادند که قرنطینه باعث تقویت رابطه آنها شده است.
بسیاری از زوج ها در طول قرنطینه با دو چالش خاص مواجه شدند:
انتظارات متناقض از نقش های جنسیتی
بسیاری از زوجها مجبور بودند انتظارات دوئل را در مورد اینکه چه کسی چه کاری انجام میدهد را دنبال کنند. بر کسی پوشیده نیست که پاندمی در مورد از دست دادن شغل ، زنان را بسیار بیشتر از مردان تحت تأثیر قرار داده است . زنان همچنین بار سنگین تری از مسئولیت ها را در خانه به دوش می کشیدند. نقش های مذاکره در زمانی که شرکای یکسان نیستند می تواند به شکست روابط دامن بزند.
چالش های زندگی مشترک
کووید-19 بسیاری از زوج ها را بر آن داشت تا دکمه «سریعتر رفتن» را در روابط خود بزنند. برای مثال، از هر 3 زوج بریتانیایی، بیش از 1 زوج زودتر از آنچه در ابتدا برنامه ریزی شده بود، به نقطه عطف ارتباطی مهمی مانند زندگی مشترک، رسیدند. از هر 5 زوج LGBTQ+ در یک مطالعه، یکی به طور خاص به دلیل بیماری همه گیر، زندگی مشترک را انتخاب کرد.
تأثیر زندگی مشترک اولیه بر این زوج ها متفاوت به نظر می رسد:
-
زندگی مشترک برخی را از بدترین تأثیرات خود بیماری همه گیر محافظت می کرد، اما همیشه به روابط شادتر منجر نمی شد.
-
بسیاری از زوج ها در «مرحله ماه عسل» معمولی زوم کردند و مستقیماً وارد یک رابطه جدی شدند، بدون اینکه همه ابزارهای مورد نیاز برای مقابله با چالش های اجتناب ناپذیر زندگی مشترک را ایجاد کنند.
-
نزدیکی مداوم، اجتناب از برخی عوامل استرس زا یا محرک ها را دشوارتر می کرد. به نقل از یک مطالعه : «از آنجایی که زوجهای همخانواده زمان بیشتری را با هم میگذرانند و با مسئولیتها و روالهای جدید سازگار میشوند، در برابر اختلافات جدید و بروز مجدد مسائل قدیمی آسیبپذیرتر میشوند.»
نشانه هایی که رابطه شما نیاز به توجه دارد
چه چالش های رابطه شما مربوط به کووید-19 باشد یا نه، برخی از علائم هشداردهنده وجود دارد که ممکن است نشان دهنده مشکل در افق باشد:
-
زمان کمتری را با هم بگذرانید، یا برای اجتناب از بودن با یکدیگر از راه خود دور شوید
-
کمتر با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند
-
مشکل در گوش دادن - کوک کردن یکدیگر، صحبت کردن با طرف مقابل، حواس پرتی هنگام صحبت کردن
-
اختلافات طولانی، حل نشده بر سر نحوه مدیریت امور مالی، تقسیم مسئولیت های خانه یا برخی مسائل دیگر
-
با هم خوش نگذریم یا نخندیم
-
صحبت کردن طرف مقابل با دوستانتان
اگر هر یک از این ها آشنا به نظر می رسد، وقت آن است که شما و شریک زندگی تان وارد عمل شوید. هر چه بیشتر مسائل را حل نشده رها کنید، رابطه شما بیشتر خراب می شود.