زمانبندی برای درمان بیماران مبتلا به سکته مغزی ایسکمیک بسیار مهم است، که زمانی اتفاق میافتد که یک لخته خون جریان خون را به ناحیهای از مغز مسدود میکند. بدون درمان فوری، سکته مغزی می تواند منجر به ناتوانی طولانی مدت یا حتی مرگ شود. پزشکی میشیگان به طور مداوم از اهداف انجمن قلب آمریکا و معیارهای ملی و ایالتی برای درمان سریع فراتر رفته است که ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- داروی لخته شکن tPA: فعال کننده پلاسمینوژن بافتی (tPA) یک داروی از بین برنده لخته است که می تواند ظرف 4.5 ساعت پس از اولین علائم سکته مغزی تجویز شود. این درمان صرفه جویی در مغز، که از طریق IV در بازو انجام می شود، می تواند ناتوانی طولانی مدت پس از سکته را کاهش دهد.
- ترومبکتومی اندوواسکولار : ترومبکتومی اندوواسکولار یک روش کم تهاجمی است که از استنت رتریور برای به دام انداختن و برداشتن لخته خونی که باعث سکته می شود استفاده می کند. پزشکان یک کاتتر را از طریق یک شریان در کشاله ران یا بازو تا شریان مسدود شده در مغز عبور می دهند. سپس استنت تریور از طریق کاتتر وارد می شود تا لخته را باز کند و "چاپ کند" و به پزشکان اجازه می دهد استنت را با لخته به دام افتاده خارج کنند. این روش معمولاً 60 تا 90 دقیقه طول می کشد. در برخی موارد، ترومبکتومی می تواند تحت شرایط خاصی تا 24 ساعت پس از شروع علائم برای بیمار مفید باشد، اما درمان زودتر (در عرض شش ساعت پس از شروع علائم) ترجیح داده می شود.
درمان های سکته مغزی هموراژیک
سکته مغزی هموراژیک زمانی اتفاق می افتد که یک رگ خونی ضعیف ترکیده و در مغز خونریزی کند. سکته مغزی هموراژیک کمتر از سکته مغزی ایسکمیک شایع است و حدود 15 درصد موارد سکته را تشکیل می دهد. درمان، که بر اساس وضعیت بیمار و علت خونریزی مغزی است، ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- بریدن (آنوریسم) : آنوریسم بالون شدن شریان از دیواره شریان ضعیف است. یکی از درمان های جراحی آنوریسم مغزی شامل قرار دادن یک گیره جراحی در پایین آنوریسم برای حذف جریان خون و کاهش خطر پارگی است.
- سیم پیچی (آنوریسم): یکی دیگر از درمان های آنوریسم مغزی ممکن است شامل پر کردن آن با سیم پیچ های جداشدنی برای کاهش خطر پارگی باشد.
- کرانیکتومی: در این روش جراح بخشی از جمجمه را برای کاهش فشار بر روی مغز ناشی از تورم برداشته است.
برای اطلاعات بیشتر در مورد معیارها و نتایج برش و سیم پیچی، از صفحه نتایج سکته مغزی دیدن کنید .
روش های پیشگیری از سکته مغزی
برخی از روش هایی که در پیشگیری از سکته مغزی یا سکته های مکرر موفق بوده اند عبارتند از:
- اندارترکتومی کاروتید: جراحی برای برداشتن رسوبات چربی از شریان کاروتید برای جلوگیری از سکته مغزی.
- کاروتید Stent Placemen t: روشی که در آن یک لوله مشبک برای گشاد شدن یک شریان باریک وارد می شود. این روش معمولا برای جلوگیری از سکته مغزی یا سکته های مکرر انجام می شود.
- بسته شدن بیضی فورامن اختراعی: یک روش قلبی که برای جلوگیری از سکته مکرر انجام میشود، زمانی که تصور میشود سوراخ ثبت شده بیضی باعث ایجاد اولین سکته مغزی شده است.
- بستن زائده دهلیزی چپ: یک عمل قلبی انجام شده در بیماران مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزیکه برای ضد انعقاد خوراکی بی خطر نیستند.