۵ دلیل برای مراجعه به روانپزشک

در این وبلاگ در حیطه مشکلات و بیماریهای بدن انسان صحبت می شود

۵ دلیل برای مراجعه به روانپزشک

۲۶۶ بازديد

 

بسیاری از افرادی که از مشکلات سلامت روان رنج می‌برند، به دنبال کمک نمی‌روند. برخی از این افراد از بیان مشکلات خود خجالت می‌کشند یا در مواردی ممکن است آگاهی کافی در مورد کسی که می‌تواند به آن‌ها کمک کند، نداشته باشند. در این بخش به شما می‌گوییم که در صورت مشاهده چه علائمی به مشورت با یک روانپزشک نیاز دارید یا دلایل مراجعه شما به روانپزشک چیست:

انواع بیماری های روانی خطرناک

به طور کلی بیش‌تر اختلالات روانی ناتوان‌کننده هستند و عدم درمان آن‌ها می‌تواند به بدترشدن شرایط و تشدید بیماری منجر شود. اما گروهی از این مشکلات روانی به دلیل آسیب‌زابودن برای خود فرد و اطرافیان او، خطرناک به حساب می‌آیند و نیاز به درمان جدی و فوری دارند. مشکلاتی مثل توهم، هذیان‌گویی، اختلال شیدایی، افسردگی اساسی همراه با افکار خودکشی و موارد دیگر در دسته اختلالات روانی خطرناک قرار می‌گیرد و باید تحت نظر روانپزشک درمان شوند.

مشکلات جنسی و مراجعه به روانپزشک

مشکلات جنسی از جمله اختلالاتی هستند که ممکن است ریشه روانی داشته باشند. برخی افراد به دلایل مختلف جسمی با چنین اختلالاتی مواجه شوند، اما مسائل روانی مثل سابقه تجاوز در کودکی، سوء مصرف مواد مخدر، افسردگی، تجربه‌های استرس‌زا و… هم به صورت جدی در بروز آن‌ها نقش دارند. تشخیص و درمان این مشکلات یکی از دلایل مراجعه به روانپزشک است که باید مورد توجه قرار گیرد.


انواع اعتیادها

برخی از افراد مبتلا به اختلالات روانی به دلایل مختلف درگیر اعتیاد به مواد مخدر یا الکل می‌شوند. گاهی هدف آن‌ها رسیدن به آرامش و رهایی از افکار مزاحم است. برخی دیگر هم از مواد مخدر به عنوان یک تکنیک مبارزه با استرس یاد می‌کنند. به هر حال زمانی که آرامش و راحتی فردی به استفاده از مواد مخدر یا الکل و… گره بخورد، زنگ خطری در مورد اعتیاد به این مواد به صدا در می‌آید. لازم است برای درمان و کنار گذاشتن اعتیاد، حتما از راهنمایی یک تیم درمانی که روانپزشک هم در آن حضور دارد استفاده کنید.

بررسی سلامت روان توسط روانپزشک

همه افراد در طول زندگی خود با احساسات مختلفی مثل غم، عصبانیت، خشم، ناامیدی و… مواجه می‌شوند. وجود چنین احساساتی در همه انسان‌ها طبیعی است و نشان‌دهنده جریان عادی زندگی خواهد بود. با این حال زمانی که فرد در هر یک از این موارد، وضعیت شدیدتر و غیرعادی را تجربه می‌کند یا دچار اختلال خواب، کابوس و… شود، هشداری برای سلامت روان او تلقی خواهد شد. در چنین مواردی مراجعه به روانشناس یا روانپزشک برای بررسی سلامت روان و اقدامات درمانی یا پیشگیرانه ضروری به نظر می‌رسد.

چکاپ روانی

حتما در مورد چکاپ جسمی اطلاعاتی دارید و می‌دانید که این کار به تشخیص و درمان بسیاری از مشکلات جسمی کمک می‌کند. وقتی شما همین کار را در مورد سلامت روان خود انجام دهید، به آن چکاپ روانی می‌گویند. چکاپ روانی از طریق مراجعه به روانپزشک و انجام تست‌های مختلف ارزیابی روانی انجام می‌شود. گفت‌و‌گوهای بین پزشک و بیمار هم به این کار کمک زیادی خواهد کرد. به بیان ساده می‌توان گفت که چکاپ روانی شما را از وضعیت روحی و روانی‌تان آگاه می‌کند و به تشخیص درست و درمان به‌موقع بسیاری از مشکلات روانی کمک خواهد کرد.



تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.